Számítógépes hálózat kiépítés

A SZÁMÍTÓGÉP HÁLÓZATRÓL

Ma már minden kommunikáció hálózatalapú, és a számítógép hálózat egy szervezet hatékonyságára, mindennapi munkájára jelentős hatással van. A hagyományos vezetékes hálózaton kívül Power over Ethernet (POE) megoldásokkal kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti a Wifi Access Point vagy a SIP telefonok használatát, hiszen nem kell külön áramellátás az eszköznek, mert a DC 48V feszültséget a strukturált hálózaton keresztül kapja. A Top Talent Kft. profilja a hálózattervezés, hálózatépítés. Bele tartozik a teljes körű gépterem tervezés és kialakítás, strukturált kábelezés, rézhálózat vagy optikai hálózat tervezése, kiépítése, a passzív és aktív eszközök beszerzése és konfigurálása is.

VEZETÉKES HÁLÓZAT KIÉPÍTÉS (LAN)

 A jól működő informatikai rendszer alapja a jó minőségű, megbízható eszközökkel kiépített strukturált hálózat. Kizárólag korszerű eszközökkel dolgozunk,minőségi komponensekből építkezünk.  Rengeteg CAT5, CAT5e, CAT6, CAT7  szabványnak megfelelő vezetékes strukturált hálózatot építettünk, az évek során egyre több tapasztalatot szereztünk, egyre erősítve a hatékony munkavégzést. Ingyenes előzetes felmérést végzünk, ami alapján meghatározzuk a szükséges komponenseket, megtervezzük, majd ez alapján szakszerűen kiépítjük a hálózatot, igény esetén vállaljuk annak üzemeltetését is. A kábelezésre garanciát vállalunk

VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZTAT (WIFI)

A kábel nélküli hálózat segítségével nagy terület fedhető le kábel nélkül, sokszor előnyösebb megoldás, mint falat vésni, vagy kábeleken taposni. Néhány épület jellegéből adódóan – pl. műemlék – nem szabad a falat megfúrni sem, ilyenkor szinte a wifi az egyetlen megoldás. A mobileszközök, mint okostelefon, tablet használatához a céges hálózaton belül elengedhetetlen, sőt a modern nyomtatók már évek óta wifi hálózatra kapcsolhatók, így egy tárgyalóteremben telefonról vagy notebookról egyszerűen ki lehet nyomtatni egy dokumentumot. Természetesen figyelni kell a hálózat biztonságára, hiszen nehezebben követhető a hálózat használata, mint a vezetékek esetében. Kérésére kikalkuláljuk a megfelelő lefedettséghez szükséges eszközöket és típusokat az épület adottságainak és a felhasználási területnek megfelelően.

Strukturált hálózaton számítógépeket és telefonokat is használhat, mely egyszerűsíti a mindennapi üzemeltetést – és mivel csak egyetlen rendszert kell kiépítenie, kivitelezése költséghatékonyabb

Hálózat kiépítés lehetőségei
Kábel típus Max. adatátviteli sebesség
Cat7a SFTP 40 Gigabit/s 
Cat7 SFTP  10 Gigabit/s
Cat6a FTP 10 Gigabit/s
Cat6 UTP vagy FTP  1 Gigabit/s, 100 Mbps
Cat5e UTP vagy FTP  1 Gigabit/s, 100 Mbps
Cat3  telefon trunk ISDN vagy analóg telefon átvitel
Optikai kábelezés kialakítása is gyakran szükséges lehet, de kivitelezése költséges.

Technikusunk  segít Önnek egy, az igényeihez (létszám, környezeti hatások, felhasználás) leginkább illeszkedő, optimalizált hálózatot létrehozni, a maximálisan szükséges és elégséges eszközökkel, végpontokkal, kedvező költségekkel.Cégünk 8 éve folytatja tevékenyégét, melyben kifejezetten az informatikai és videó hálózatokra specializálódott. A kiépített hálózatra akár 30 év rendszergaranciát, vagy 7×24 órás hibaelhárítást biztosítunk.

 

 

Sok többletköltségtől kímélheti meg magát, ha hálózata, az optimális eszközökből, anyagokból épül fel, megfelelő logikával.

  • Mit kerülhet el, ha minket választ?
  • fölösleges végpontok
  • felhalmozódott kábelkötegek
  • kihasználatlan aktíveszköz portok

A Namlugal Számítástechnikai Bt.  egy kézből biztosítja Önnek a strukturált hálózatot, optika kábelezést, aktív eszköz megoldásokat, szünetmentes tápegységeket és 7×24 órás hibaelhárítást.

Tevékenységünket saját csapattal, eszközökkel, műszerekkel, raktárkészletünk segítségével végezzük.

Cat6a, Cat7, Cat7a kábelezés – nagyobb sávszélességet biztosítanak, mint amit a jelenlegi aktív eszközök képesek ellátni, így akár évtizedekre biztosíthatjuk az átviteli sebességi igények kielégítését. Könnyen, gyorsan, költségkímélő módon fejleszthetjük hálózatunkat jövőbeni igényeinkhez. Elég lesz mindössze az aktív eszközök cseréje, megspórolva ezzel az újrakábelezést.

Részletes rendszerterv elkészítése  ügyében írjon a webmester@namlugal.hu címre, vagy keressen elérhetőségeink egyikén.